Hur går det till?

Guidat skogsbad

På mina guidade turer i skogsbad håller vi till i något naturreservat i Gävle med omnejd. Exakt vilket beror lite på väder, vind och myggförhållanden. När du bokar dig skickar jag ut ett bekräftelsemail med specifik plats, vägbeskrivning samt annat som är bra att tänka på. Vanligtvis avsätter vi 90 minuter för ett skogsbad.

Vanligtvis inleder vi varje skogsbad med lite information, jag berättar om bakgrunden, den japanska traditionen samt lite om den forskning och vetenskap som finns på området. Därefter strövar vi en stund (ca 20 min). Sedan landar vi på en utvald plats i skogen och då får du själv välja om du står upp och lutar dig mot ett träd, sitter ner bekvämt eller om du vill ligga ner i mossan.

Om du väljer att lyssna på min röst så får du en genomgång av dina sinnen – med fokus på ett sinne i taget. Jag brukar också läsa något vackert stycke från Sofia Sivertsdotters böcker och ibland gör vi några enklare avslappningsövningar, exempelvis en “bodyscan”.

Efter ca 20 min strövar vi tillbaka till utgångsplatsen där vi avrundar med en kopp thé och kanske en liten chokladbit. Den som vill delar med sig av sin upplevelse, men det är absolut inget krav.

Om du vill göra en gruppbokning så kan upplägg och plats anpassas efter era specifika önskemål. Har du några frågor är du välkommen att kontakta mig via e-post eller kontaktformuläret på hemsidan.

Förtröstan

Om du tampas med livet, minns att vinden vägleder.

Om du saknar hopp, minns tussilago efter frost.

Om du vill ge upp, minns vågornas kraft mot stranden.

Om du känner dig ensam, minns trädens samlade styrka.

Om du har svårt att se hur morgondagen ska lösa sig, nöj dig med nästa minut.

Påminn mig om att ledtrådar till att livet vill mig väl finns utplacerade överallt: i molnen, i gräset, i ljudet av vinden och i vågornas kraft mot stranden.

Låt mig minnas att jag är buren av en famn som är större än min egen och att jag oftast bara behöver stanna upp en stund för att hitta hem.

Gör mig villig att välja vägar som förfinar och fördjupar mig som människa och påminn mig om att livet endast kan levas i dag.

Ur “Älskad, vila i den du är” av Sofia Sivertsdotter