Vi erbjuder

karholistic

SomaMove®

SomaMove® är en unik helkroppsträning, utan redskap, som sker barfota på en yogamatta. Det är en holistisk träningsform som både är atletisk och mjuk. Du får kombinera rytm, andning, närvaro, intensitet, glöd, djuriska toner, gymnastiska övningar och barfotaträning.

Med suggestiv och kraftfull musik (utan takt att följa) är SomaMove® en belönande träningsupplevelse.

Inga förkunskaper krävs! SomaMove® passar alla och du kan enkelt anpassa träningen efter dagsform och träningsvana.

karholistic

Skogsbad

🍃 Jag skulle beskriva Skogsbad som en kravlös vistelse i skogen. En chans att stressa ner, minska bruset i hjärnan och landa in i den fysiska kroppen och i sinnena. Det har inget med ”bad” att göra – varken bikini eller badbyxor behövs. I USA kallar man samma fenomen för Forest Therapy och i Danmark Nature Terapi. Ursprungligen kommer Skogsbadet från Japan där det benämns Shinrin Yoku. Översatt till svenska blir det ungefär ”att bada sina sinnen i skogens atmosfär”.

En annan beskrivning är ”mindfulness kombinerat med skog”.

🍃 Kan man inte skogsbada på egen hand? Jo – klart man kan! Dock kan det kännas väldigt tryggt och enkelt att få vara med på en guidad tur. Att inte ens behöva hålla reda på tiden kan vara ganska befriande. Det hjälper dig att gå från görande till varande. Precis som med träning eller yoga – det går utmärkt att göra på egen hand – men det är så mycket lättare att det blir av och att det blir bra när du har en ledare eller guide. 

karholistic

Yinyoga

Yinyoga kännetecknas av passiva positioner med en lätt, mjuk, stretch, utförda i stillhet och medveten närvaro. Varje position hålls i 2-5 minuter vilket ger oss tid att både landa i kroppen och lugna sinnet. 

Yinyoga passar alla. Med hjälp av filtar och bolster kan du anpassa positionerna efter dina egna förutsättningar. Den här yogaformen passar extra bra när du har långvarig stelhet, smärtproblematik i kroppen, känner dig trött, överstimulerad, har humörsvängningar, mycket tankar som snurrar eller känner ett behov av återhämtning.